EMMA RÖNNHOLM

Baka, baka liten kaka.

Allmänt Permalink0
Jag har insett att bakning/desserter osv. är en liten passion för mig. Inte nödvändigtvis den största och enda passionen, men helt klart något jag mår bra av att göra. Dock har jag aldrig varit riktigt bra på det, enligt mig själv. Jag tycker jag är lite otålig, impulsiv och "oproportionerligt kreativ", dvs att jag kanske lägger till / tar bort ingredienser som kan göra att hela rätten bär eller brister! I matlagningen kan man experimentera, men i bakning måste man vara lite mer restriktiv - det är ju lite kemi. I alla fall om det ska bli bra :) Nu har jag börjat baka & skapa - nu när jag har börjat förstå vissa, rätt då
viktiga, riktlinjer inom bakning haha! Så idag testade jag på att göra den italienska desserten 'tiramisu'. Superenkel att göra, tyckte jag. Dock fattades jag en rätt viktig ingrediens, dvs. amarettolikör. Så det är här som jag försökte tygla min "oproportionerliga kreativa" sida! Jag tänkte att man säkert kunde köra en liten oskyldig form av tiramisu, alltså utan alkohol, men jag tyckte att krämen blev lite tråkig. Sååå... jag tänkte att om det går bra använda likör och konjak i en dessert så måste det gå bra att använda rom. Och den enda rom jag hade hemma var inte så fancy, haha! Captain Morgan!! Men jag använde några droppar och det gjorde stor skillnad - men jag tror nog att likören hade varit mycket godare :) Tiramisun blev faktiskt jättegod trots att den innehåller både sprit & kaffe, vilket jag aldrig har gillat. Jag är mer en choklad/jordgubb/'barnsliga' smaker- typ när det kommer till desserter. Men mina smaklökar kanske har mognat? 


Och eftersom jag ändå hade ångan uppe så slängde jag ihop lite chokladtryffel också. Vit chokladtryffel med en liten touch av pepparmint :) Och det var ungefär här som jag tappade all smak pga förkylningen. Så jag åt en för att kolla konsistensen, men kände ingen smak :( Ja, vi får väl se imorgon! 


Det blev oerhört mycket snack om bakning nu, haha! Men som sagt - jag tycker om det. Det är avstressande och kul! Dock blir det inte så mycket med det, dels för att jag har Molly som kan bli rätt otålig när jag står och stökar i köket, dels för att det är lite slöseri - för det äts sällan upp, haha! Jag är för självkritisk för att äta det jag själv har gjort (om det nu verkar logiskt!) och Emil är inte så glad för sötsaker. Oh well...

:D 
Till top